Hudvård

09.12.2019

Jag vill verkligen uppmuntra till att göra egen hudvård! Minska ner antalet köpta produkter med konstiga tillsatser. Det tog ett bra tag innan jag vågade mig på att prova men när jag väl provat så vill man inte sluta! Kan du inte äta det - använd det då inte på din hud! Kanske inte så gott dock :)

Huden är kroppens största organ och absorberar allt som vi smörjer på den. Inte är väl det någon fara? Mja, kanske inte just här och nu. Förhoppningsvis lever vi länge och om man tänker på alla olika sorter hudvårdsprodukter, duschtvålar och solskyddskrämer vi använder under vår livsstid så har det betydelse! Både för våra kroppar och för vår miljö. Många produkter innehåller en mängd tillsatser som tex. parfymer och även parabener som används som konserveringsmedel. Parabener kan vara hormonstörande. Det är inte det enda konstgjorda ämnet vi får i oss och nu pratas det mycket om den cocktail effekt som kan uppstå av alla kemiska ämnen vi får i oss via luft, vatten, mat m.m

Huden är en spegel av vad insidan visar. Det har alltså stor betydelse vad du har för matvanor, om du dricker tillräckligt med vatten, sover bra och om du har hormonella obalanser. Underlätta för kroppen genom att använda naturliga produkter på huden. 

Jag rengör och smörjer in min hud med enbart Mandelolja och lite vatten. Går utmärkt att använda som sminkborttagning. Oljan innehåller proteiner, mineraler, fettsyror och vitaminer. Den är mild och mjukgörande och kan lindra hudirritationer! En superolja:) 

När jag gör en lyxigare variant av hudolja till att smörja in huden med så använder jag ofta Arganolja och Granatäppleolja tillsammans med mandeloljan. Arganoljan är vårdande och bra för skadad, mogen och känslig hud. En bra antiage olja! 

Granatäppleoljan är en exklusiv olja med väldokumenterade egenskaper såsom antioxidant, regenererande och antiinflammatoriska egenskaper. Den är en torr olja och passar bra att använda tillsammans med någon annan olja!

Läppcerat gör man superenkelt av enbart Bivax, Kokosolja och Mandelolja. Så himla bra och fantastisk till vintertorra läppar! Dela ut så barnen har varsin i fickan. Bra även om det blir riktigt kallt då den inte innehåller vatten och därmed inte ger skador vid kyla. 

Bästa Handsalvan gör du av Mandelolja och Kakaosmör. Den blir härligt mjuk och vårdande för dina händer eller andra torrfläckar. Passar på små barnkinder också:)

Det är precis lika enkelt att göra egen solskyddsfaktor. För min del så känner jag ett stort motstånd till de solskyddskrämer som finns att köpa. Med en sjuk mängd olika tillsatser som man inte har en aning om vad det är. Smörja det på sin barn? Nä, helst inte. Jag försöker låta bli så långt det går. Sol behöver vi! Det är bättre att skydda sig med kläder och undvika de starkaste soltimmarna mitt på dagen.