Hudvård

10.10.2018

Hudvård är viktigt och väldigt enkelt. Jag väljer till största delen att göra egen hudvård för att veta vad som är i! Huden är vårt största organ och huden absorberar de produkter du använder. I ansiktet använder jag ekologisk mandelolja både till att rengöra, ta bort smink och smörja in ansiktet med. Och nej, man blir inte oljig utan den går snabbt in i huden. Rodnader och små irritationer lägger sig. Min man, som ibland haft rodnad och klåda på och kring ögat, har inte fått tillbaka det sen han började använda mandeloljan:)

När det blir kallare ute behöver ofta vi, och framför allt barnen, något att smörja in läpparna med och kanske även kinderna. Jag gör ett ekologiskt läppbalsam med endast tre ingredienser, och utan vatten för att inte skada huden ute i kyla, fukt och vind! Här kommer recept!

30 g bivax, 15 g kokosolja och 6 msk mandelolja och ev. en nypa vaniljpulver. Smält samman i kastrull över vattenbad, häll över i burkar. Räcker till 6 små dosor som på bilden eller ett par lite större:)  Räcker länge!