Välkommen! 

Vhila Hälsoklinik

Jag som driver Vhila Hälsoklinik heter Ina ( Katarina) Lennartsson. Mottagningen ligger i vackra Tyska Bryggaregården strax utanför centrala Karlskrona. Jag har en bakgrund i sjukvården och är legitimerad Sjuksköterska, Barnsjuksköterska och har jobbat ca 20 år inom sjukvården och skolhälsovård. Jag har därefter utbildat mig till Massageterapeut och Vitalpraktiker. Jag är även instruktör i Medveten Andning.

Via FMVU - Funktionsmedinska vårdutbildningar- har jag utbildat mig inom Functional Medicine. Ett litet annat sätt att tänka och se på hälsa och ohälsa. Ett bra komplement till det sjukvården erbjuder. Jag har nu möjlighet att ta emot Dig på min mottagning from 1 oktober 2019. 


Jag erbjuder nu: 

Funktionsmedicinsk Hälsoutredning och Rådgivning- genom att leta efter den bakomliggande orsaken till dina symtom så uppnår vi hälsa och förebygger sjukdom långsiktigt. En modern och vetenskapligt baserad metod som är framtidens hälso och sjukvård! Symtom vi upplever har oftast smugit sig på, en del har vi lärt oss att leva med. Över 80 % av dagens sjukdomar är livsstilsrelaterade. Det är alltså fullt möjligt att bli fri från sina symtom men det krävs tålamod och en egen insats för att komma framåt. Jag utreder, ger råd och vägledning, ger dig tid och ser till dig som individ. Är funktionsmedicin något för dig och vill du veta mer? Vi tar emot barn o vuxna, oavsett symtom. Läs mer under fliken "Functional Medicine". 

Kost och Livsstilrådgivning- vi ger dig kunskap och verktyg att kunna göra förändringar i din kost och livsstil för att du ska må bättre på lång sikt. För att förbättra sömn och stress m.m. Det finns ingen snabb och enkel väg, det krävs en del insats förstås från din sida. Vi vet att kosten är något bland det mest kraftfulla verktyget vi har och man kan få till fantastiska förändringar i din kropp om vi ger den rätt nycklar för att kunna må bra. En kortare rådgivning om du har mindre symtom eller bara vill optimera din hälsa. En längre rådgivning på 60 minuter om du har symtom du vill komma till rätta med. 

Medveten Andning-  A och O till en välfungerande kropp och ett fantastiskt sätt enkelt förbättra sin hälsa.  Andning är kopplad till ditt autonoma nervsystemet och genom att ta kontroll över och förbättra din andning kommer du att må bättre! Du kommer att få mer energi, hålla dig friskare, sova bättre! Det är bara början:) Varje andetag räknas och du andas 20-25 000 andetag/dygn. Du kan klara dig helt utan syre endast några minuter. Du har ca 50 000 miljarder hårt arbetande celler i din kropp som alla behöver syre. Din hjärna, ditt hjärta och dina muskler är de största syreförbrukarna. Minsta stresspåslag gör att du förändrar din andning och därmed kroppens förutsättningar att behålla hälsa. 8- 12 andetag per minut är det optimala och du behöver ha en lite längre utandning än inandning. Andetaget ska vara lågt och brett. Läs gärna mer på medvetenandning.se

Vitalmetoden   - massagemetod med inriktning mot spänningshuvudvärk. En djupgående massage som innebär att vi lägger tryck på spänd muskulatur och bindväv. De utförs i sittande och liggande på massagebänk, med kläder på. Vi ger dig kunskap och övningar, ger dig förståelse för smärtan som helhet och varför den uppkommit. Behandling och övningar tillsammans med rätt näringsämnen ger resultat. Läs mer på vitalmetoden.se

Massage - behandlande massage, hel och halvkropps. 


Med vänliga hälsningar,

Ina 



Här hittar du mig

Konstapelsgatan 29
Karlskrona


Kontakta mig

Telefon: 076-897 38 61 

info@vhilahälsoklinik.se

facebook @vhilahalsoklinik